Bornholm Klippe- & solskinsøen!

4/5 dage

3.499,-

Bornholm, Bornholm, Bornholm. Du, min dejlige ferieø! Så sandt som sunget af Ib Mossin i ”Far til fire på Bornholm” har Danmarks dejligste ferieø mange ting at byde på: En natur som er meget forskellig fra resten af Danmark, charmerende byer, Nordeuropas største ruinkompleks m.m. Vi skal bo på Hotel Balka Strand.

1. dag

Efter opsamling går turen over Fyn, Storebæltsbroen og videre over Øresundsbroen til Sverige. Herefter går det tværs over Sverige til Ystad, hvorfra færgen ligger parat til at bringe os til Rønne på Bornholm. Efter ankomst kører vi til vort hotel, der venter med værelser. Om aftenen nyder vi middag i hotellets restaurant.

 

Tur I

Tur til Ginesminde, Teglkås og Helligpeder Havn (guldkysten). Herfra til øens største by Rønne. Vi kommer forbi Svenskerhusene og granitbruddet med de store udgravninger (124 m dyb), der stadig er i brug. Turen fortsætter til Kræmmerhuset, som er en butik med kunsthåndværk.  Her kan man spadsere en tur i deres smukke besøgshave. Efter besøget i Kræmmerhuset går turen til Slagstenene, hvor bl.a. slaget ved Rønne i 1945 og en del af H. C. Andersens eventyr er lavet af en stenhugger.

 

Tur II

Vi kører ad den smukke strandvej langs klippekysten med de utallige pynter og vige til Helligdomsklipperne, hvor vi holder en pause. Derefter videre ad panoramavejen til den hyggelige maleriske by Gudhjem, forbi Bølshavn til Svaneke, en af de mest fortryllende af alle de Bornholmske købstæder. Man siger, at Svaneke er de søde tænders paradis, og der er noget om snakken. I den over 200 år gamle købmandsgård på torvet kan man med egne øjne se, at bolscheproduktionen stadig foregår efter de gamle håndværksmæssige principper. Man kan også besøge et glaspusteri, et bryghus samt en gammel købmandsbutik. På møllebakken står Danmarks ældste stubmølle fra 1634. Der vil være mulighed for at køre til silderøgeri i udkanten af byen, hvor frokosten eventuelt kan nydes. Turen fortsætter videre forbi Årsdale gamle mølle, som stadig kører, hvis det blæser over 4 sekundmeter. Turen går gennem Nexø, langs Balka Strand og Snogebæk videre til Dueodde med det fantastiske klitområde, der strækker sig milevidt på begge sider af Dueodde Fyr. Her bliver der pause til at gå en tur ud i klitterne. Efter ophold på stranden går turen forbi det gamle fyrtårn op til Pedersker og videre til Aakirkeby med den særprægede fæstningskirke, og herfra direkte hjem.

 

Tur III

Tur til Opalsøen, ned forbi Hammerhavn og videre til Hammershus – Nordeuropas største ruinkompleks, hvor vi traver en tur imellem de gamle ruiner.

Om eftermiddagen kan der, for de, der har lyst, arrangeres en tur til Christiansø og Frederiksø (ikke inkl). Et alternativ er besøg på Teknisk Museum (entre ikke inkl.), som viser gamle ting som eksempelvis radioer, generatorer, landbrugsmaskiner mm.

 

Under opholdet på Bornholm kommer vi også gennem Danmarks tredjestørste skov Almindingen med Ekkodalen. Derudover besøger vi Bornholms højeste punkt, Rytterknægten, hvor der er mulighed for at gå en tur op i tårnet, og endeligt bliver der også pause ved én af øens rundkirker med mulighed for at komme ind og kigge.

 

4/5. dag

Vi tager afsked med det skønne Bornholm. Efter dejlig morgenmad påbegynder vi hjemturen. Vi sejler fra Rønne tilbage til Ystad, kører gennem Sverige til Øresundsbroen, tværs over Sjælland og derfra videre til de respektive opsamlingssteder.

Rejsefakta

Pris

Balka Strand 4 dage
01.04. – 12.05:
13.05. – 30.06:
01.07. – 25.08:
26.08. – 22.09:
23.09. – 20.10:
Eneværelsestillæg:

 

Balka Strand 5 dage
01.04. – 12.05:
13.05. – 30.06:
01.07. – 25.08:
26.08. – 22.09:
23.09. – 20.10:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 3.499,-
Kr. 3.799,-
Kr. 3.999,-
Kr. 3.799,-
Kr. 3.499,-
Kr. 800,-

 

 

Kr. 4.299,-
Kr. 4.599,-
Kr. 4.699,-
Kr. 4.599,-
Kr. 4.299,-
Kr. 1.100,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 4/5 dage
  • Overnatning på hotel i 3/4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Entré rundkirke
  • Færger til/fra Bornholm
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Balka Strand
www.hotelbalkastrand.dk