BodensøenTyskland, Østrig, Liechtenstein og Schweiz

7 dage

6.999,-

Bodensøen er centrum for ”Dreiländereck”, hjørnet hvor Tyskland, Østrig og Schweiz deles om søen. Bodensøen er Europas 3. største sø. Søen er 63 km lang – max 14 km bred og max 252 m dyb, omgivet af vinbjerge, frugtplantager og hyggelige gamle byer – beliggende som perler på en snor. Og alt sammen indrammet af bjergene. Bodensøen er så stor, at 85.000 Airbus fly af typen A 380 kunne parkeres ved siden af hinanden. Søen er så dyb, at Frankfurt Messetårn kan stå her og søen er så ren, at millioner af mennesker kan forsørges med rent drikkevand.

Rhinen, der gennemstrømmer Bodensøen transporterer hvert år 3 mill kubikmeter aflejringer til søen – så søen om 20.000 år sandsynligvis vil være fyldt, men det vil de fleste af os ikke opleve.

Vi skal også se ”blomsterøen” Mainau. Desuden skal vi opleve Europas største vandfald ved Schaffhausen i Schweiz, hvor Rhinen falder 25 m.

1. dag

Vi skal have afgang fra vore hjembyer så vi kan krydse grænsen omkring kl. 10.00 og kører med passende pauser til Midttyskland for mellemovernatning.

 

2. dag

Atter friske fortsætter vi turen sydpå. Turen går gennem det bakkede Rhön område, forbi Würzburg og Ulm inden vi midt på eftermiddagen når ned til Bodensøen. Her skal vi bo i Friedrichhafen de næste 4 nætter. ”Vores by” er beliggende på nordsiden af søen.

 

3. dag

Vi slapper af her ved Europas 3. største sø. En del af dagens tema er Zeppelin og vi besøger selvfølgelig det nye Zeppelin Museum. Her er den største og mest betydningsfulde samling omkring alt vedrørende Zeppelin Luftskibsfart. Vi får hele den tekniske og historiske baggrund for luftskibene, der første gang steg til vejrs fra søbredden netop her d. 2. juli 1900. Manden bag disse luftskibe var grev Ferdinand von Zeppelin og han førte bl.a. selv luftskibet Hansa, der landede på Amager i 1912. Museet er indrettet i den tidligere havnebanegård – altså beliggende direkte ved søen. På vores gåtur rundt i byen kommer vi også forbi Zeppelin mindesmærket med hans motto: ”Man skal ville det og tro på det – så skal det nok lykkes!”. Jo….. denne Zeppelin var en viljestærk mand! Der bliver tid til at nyde den dejlige promenade, havnen og den ældre bydel. Her står, som et vartegn for byen, det gamle slot med tilhørende kirke.

 

4. dag

Vores centrale beliggenhed gør det også muligt at aflægge en lille visit i nabolandene Østrig, Liechtenstein og Schweiz.

Vores køretur bringer os først via det lille hjørne af Østrig med Bregenz. Gennem Rhindalen når vi det lille fyrstedømme Liechtenstein, hvor vi pauser kort i hovedstaden Vaduz. For kunstinteresserede, frimærkesamlere og tilhængere af skattely – ja, så er Liechtenstein stedet.

Herfra krydser vi Rhinen og kører ind det nordøstlige hjørne af Schweiz. Turen går forbi Wildhaus til Schwägalp, hvorfra det er muligt at tage svævebanen op til Säntis i en højde af 2504 m.o.h. Betagende udsigt over Appenzellerlandet, Alperne og Bodensøen i klart vejr. Turen med banen tager 10 min og forgår med en stor kabine. Videre går turen gennem de hyggelige byer Urnäsch og Appenzell. Sidstnævnte er hovedbyen i kantonen af samme navn, en egn med stolte traditioner. Og tænk sig…. På trods af at Schweiz indførte almindelig stemmeret for kvinder i 1971, ja – så fik kvinderne i denne egn ikke stemmeret før 1990. Hjem via St. Margrethen og Bregenz.

 

5. dag

Tæt på Friedrichhafen har vi den skønne by Meersburg. Meget romantisk og farverig med et af Tysklands ældste borganlæg. Vi går inden for byporten og oplever her lidt af byens charme inden turen fortsætter med skib til blomsterøen Mainau. Mainau er områdets helt store attraktion og farverig året rundt med tulipaner i foråret – roser om sommeren og dahlia i efteråret og så lige alt det andet!!! Mainau er en oplevelse året rundt. Det kønne barokslot har skiftende udstillinger – så måske er her også noget at se på! Øen er 44 ha med mildt klima og frodig vækst. Øen ejes af familien Bernadotte, hvis aner går tilbage til Dronning Victoria af Sverige. Hun blev født prinsesse af Baden.

 

6. dag

Vi forlader Friedrichshafen og tager mod Meersburg, hvorfra vi i dag sejler til Konstanz. Vi kører gennem Stein am Rhein videre til Schaffhausen med Rhinfaldet og ser hvordan vandmasserne 25 m ned. Herfra kører vi videre til Midttyskland for overnatning.

 

7. dag

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører nordpå med passende pauser bl.a. for at få dagens ret / frokost. Sidst på eftermiddagen når vi grænsen, her holder vi ved et grænsesupermarked. En tur med mange oplevelser er ved at nå sin ende.

Rejsefakta

Pris

Pris pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 6.999,-
Kr. 1.100,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 7 dage
  • Overnatning på hotel i 6 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Entré til Zeppelin Musuem
  • Svævebanen til Santis
  • Sejltur til/fra Mainau samt entre,
  • Færge fra Meersburg til Konstanz
  • Dagens ret/frokost sidste dag
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Seehotel Friedrichshafen

www.seehotelfn.de