Blekinge Det gamle danske land

5 dage

4.549,-

På denne dejlige tur til det sydlige Sverige oplever vi noget af det gamle danske land med flotte gamle byer og smukke landskaber. Vi bor på First Hotel i centrum af byen Olofström i det nordvestlige hjørne af Blekinge.

1. dag

Turen går over Fyn, via Storebælt, over Sjælland og udenom København til færgen i Helsingør, hvorfra vi sejler til Sverige. Efter ankomst til Helsingborg går turen forbi Kristianstad, inden vi sidst på eftermiddagen når vort hotel i Olofström. Efter ankomst er der 3-retters middag.

 

2. dag

Besøg på Olofström Bymuseum, som fortæller om byens ekspanderende udvikling til en stor industriby. Derefter går turen videre til Klasatorpet. Her ser vi, hvordan Karl Oskar og Kristina levede, inden de udvandrede til Amerika. Klasatorpet er et af stederne, hvor TV-serien ”Udvandrerne” af Vilhelm Moberg blev optaget. Herfra går turen til det berømte glasrige. Vi besøger en af de kendte glasfabrikker, hvor der bliver mulighed for at se, hvordan en glaspuster arbejder. Herefter går turen tilbage til hotellet.

3. dag

I dag har foreningen mulighed for at vælge mellem forskellige udflugter:

 

A – Kalmar og Øland

Vi kører over Ronneby og Karlskrona videre til Kalmar, hvor der bliver en lille byrundtur, inden vi sætter kursen mod Øland, som vi når via den 6 km lange bro. Øland er et stort kalkstensplateau med en særpræget natur bl.a. Alvaret, et stort ørkenlignende område på sydenden af øen. Besøg i byen Borgholm og i parken ved det kongelige sommerresidens Solliden. Vi ser nogle af de mange velbevarede stubmøller og den rige blomsterpragt med mange vildtvoksende orkidéer. Vi er hjemme på vort dejlige hotel til sen aftensmad.

 

B – Astrid Lindgrens Verden

Tur til Vimmerby, hvor vi besøger Astrid Lindgrens Verden (tillæg for entré), som er en eventyrpark, der er opbygget med miljøerne fra bøgerne: Villa Villekulla, Bullerby, Katholt, Mattisborgen, Junibakken, osv. Mange af husene i eventyrparken er bygget i en tredjedel af naturlig størrelse, som gør dem overskuelige. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.

 

 

4. dag

Efter morgenmad går turen mod Ebbamåla Bruk – et prisbelønnet mindesmærke med et velbevaret industrimiljø fra årene 1850 – 1950 – industriens kulturarv i form af et levende teknisk museum. Vi følger herefter en af Sveriges mest berømte lakseelve, Mörrumsåen til Mörrum. Vi går en tur langs Mörrumsåen og ser de små fald og strømhvirvler, hvor de store fisk fanges. Herefter følger vi udvandrernes vej til Karlshamn. Vi kører en rundtur og gør holdt ved udvandrerstatuen, der står ved havnen. Derefter holder vi en pause i centrum med mulighed for på egen hånd at kigge sig omkring. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

 

5. dag

Straks efter morgenmad forlader vi vort hotel og kører nu ad panoramavejen langs Ivösjön gennem de mange frugtplantager. Undervejs nyder vi den smukke udsigt. Vi fortsætter mod Lund, hvor vi besøger den flotte gamle Domkirke. Efter et passende ophold går turen videre mod Malmø, og via Øresundsforbindelsen når vi tilbage til Danmark. Ved frokosttid når vi København, hvor der kan arrangeres hyggelig frokost (ikke inkl.), inden vi fortsætter over Storebælt og Fyn. Hjemkomst ved aftenstid.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 4.549,-
Kr. 1.100,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 5 dage
  • Overnatning på hotel i 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Klasatorpet
  • Glasfabrik
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

First Hotel Olofström

www.firsthotels.com