Berlin Kan krydres med besøg i Spreewald

4/5 dage

3.299,- / 4.499,-

Berlin er altid et besøg værd, for her sker hele tiden noget! Siden murens fald og genforeningen er der blevet bygget og re-noveret alle steder, og i dag kan man nyde resultatet af de storslåede arkitektoniske visioner. Besøg f.eks. Potsdamer Platz, hvor den ene pragtbygning med vovede linjer af-løser den anden. Har man tidligere besøgt Tysklands smukke hovedstad vil det sikkert være svært at genkende byen, da den fornyer og forandrer sig hver dag, men ét er sikkert, byen har beholdt sin charme og atmosfære! Og én ting kan vi love – man rejser helt sikkert tilbage til Berlin, når først man har været der én gang.

1. dag

Turen går sydover gennem Slesvig-Holsten, og ved frokosttid når vi til det område, hvor grænsen tidligere gik mellem Øst- og Vesttyskland. Herefter fortsætter vi gennem det frugtbare landbrugsland, som er præget af de store kollektivbrug, og når sidst på eftermiddagen frem til vort hotel, hvor middagen nydes.

 

2. dag

I dag skal vi for alvor opleve storbyen Berlin. Vi kører en byrundtur, hvor vi kommer forbi de kendteste seværdigheder. Vores dag starter fra hotellet, og turen går nu gennem det gamle Østberlin. Undervejs kører vi bl.a. ad den berømte gade Unter den Linden, som igen er ved at genvinde fordums pragt. Der bliver naturligvis pause ved den gamle byport Brandenburger Tor, så der for alvor bliver lejlighed til at se dette symbol på Berlins tidligere deling. Senere kommer vi gennem det nye regerings- og forretningsområde, der er bygget i det tidligere ingenmandsland. Her ligger også den danske ambassade. I det gamle Vestberlin ser vi bl.a. Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche og oplever stemningen på den berømte Kurfürstendamm. Der bliver også tid til en tur til fods ad denne berømte gade, hvor den ene flotte forretning afløser den anden. I løbet af dagen kommer vi også forbi Det olympiske stadion, som blev bygget til De Olympiske Lege i 1936, og forbi Schöneberg Rådhuset, hvorfra Kennedy holdt sin berømte tale til berlinerne i 1961 lige før Murens opførelse. Efter en spændende dag i storbyen vender vi tilbage til vort hotel sidst på eftermiddagen. Vi nyder igen middag på hotellet, hvorefter aftenen er til fri disposition.

3. dag

Formiddagsudflugt til Potsdam. Her kører vi en kort byrundtur, hvor vi ser en del af de imponerende palæer, som ligger i dette smukke område. Eftermiddagen er på egen hånd i Berlin. Mulighed for besøg i fjernysynstårnet eller på et af de spændende muséer. Rejselederen vil være behjælpelig med tips og gode råd. Vi slutter igen dagen af med middag på hotellet.

 

4. dag

Efter morgenmad må vi tage afsked med Berlin og påbegynde hjemturen. Det går atter nordpå, og i Nordtyskland bliver der ophold med mulighed for at købe frokost. I løbet af eftermiddagen når vi frem til den danske grænse, hvor der vil være mulighed for indkøb inden det sidste stykke hjem.

 

 

 

Det anbefales på det varmeste at udvide Berlinturen med en ekstra dag, hvilket giver mulighed for besøg i Spreewald.

 

Udflugt til det helt specielle område, Spreewald, som ligger sydøst for Berlin i retning af den polske grænse. Her danner floden Spree et mægtigt lavvandet område, som gennemskæres af utallige flodarme og kanaler. I dette område ligger en række landsbyer, som kun kan nås med båd. Vi kører gennem en del af området og når frem til byen Lübbenau, som ligger meget idyllisk ved en af flodarmene. Her går vi ombord på en af de fladbundede både, som bliver staget frem. Vi skal på en ca. 3 timer lang tur i området og kommer bl.a. til landsbyen Lehde, hvor vi spiser frokost. I Lehde findes ingen rigtige gader men masser af kanaler og broer – en slags mini-Venedig. Sejlturen slutter igen i Lübbenau, og derfra fortsætter vi turen gennem Spreewald og er tilbage ved hotellet sidst på eftermiddagen. En anbefalelsesværdig udflugt! Middag på hotellet.

Rejsefakta

Pris

Park Inn 4 dage
02.01. – 31.03:
01.04. – 30.06:
01.07. – 04.09:
05.09. – 15.12:
Eneværelsestillæg:

 

Park Inn 5 dage
02.01. – 31.03:
01.04. – 30.06:
01.07. – 04.09:
05.09. – 15.12:
Eneværelsestillæg:

.
Kr. 3.299,-
Kr. 3.499,-
Kr. 3.299,-
Kr. 3.499,-
Kr. 800,-

 

.
Kr. 4.499,-
Kr. 4.699,-
Kr. 4.499,-
Kr. 4.699,-
Kr. 1.100,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 4 eller 5 dage
  • Overnatning på hotel i 3 eller 4 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Bådtur med frokost (kun på 5-dages rejse)
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Park Inn Hotel
www.parkinn-berlin.de