Altes Land Nordeuropas største frugtavlsområde

3/4 dage

2.349,-

Altes Land ligger beskyttet af Elbens diger vest for Hamborg og er Nordeuropas største område for frugtavl, hvilket skyldes det helt specielle mikroklima i området. Især i blomstringstiden er det en oplevelse at køre igennem denne egn, men også en sensommerdag, hvor træerne bugner af røde æbler. Dette marsk-område er indvundet af hollænderne i 1100- og 1200-tallet og præges udover frugtavl af flere smukke bindingsværksgårde med helt speciel byggestil.

1. dag

Turen går gennem Slesvig-Holsten, og ved Hamborg kører vi ud i Altes Land. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Stade og vores hotel. Efter indkvartering vil rejselederen tage os med på en byvandring i Stade, hvorefter der vil være mulighed for at gå yderligere på opdagelse på egen hånd. Middag på hotellet.

 

2. dag

I dag skal vi på udflugt i Altes Land. Vi krydser rundt i landskabet og besøger bl.a. Buxtehude, der er kendt for sine snævre gader og de hollandsk prægede gavle og gårdmiljøer, og videre igennem byen Jork. Vi ser floder, afvandingskanaler, diger, flotte huse samt pragtporte. Undervejs besøger vi også en frugtbondes forretning og ser lidt nærmere på produkterne. Vi bliver budt på en Altländer specialitet ”Borsteller-Apfelsuppe”. Derefter skal vi med ”Plantage-Expressen” rundt mellem frugttræerne, hvor vi hører om frugtdyrkningen af æbler og kirsebær. Middag på hotellet.

3. dag

Efter morgenmad går turen mod flere oplevelser, Vi kører til Wischhafen, hvorfra vi tager færgen over Elben til Glückstadt, der er anlagt af Chr. IV i 1612 som fæstnings- og havneby. Vi kører videre gennem Rendsborg og sætter kursen mod grænsen.

 

Forslag til ekstra dag(e)

 

A – Bremen

Besøg i Bremen med byrundtur, hvor vi ser byens vartegn ”Die Bremer Stadtmusikanten”, rådhuset, domkirken, de krogede gader i bydelen Schnoor, byens ”havnefront” Schlachte og Böttcherstrasse.

 

B – Cuxhaven & Aeronauticum

Besøg ved Bauerndom (bondekirke) i Lüdings-worth og derefter ved HAPAG-hallen nær Cuxhaven, hvor igennem ca. 5 millioner men-nesker udvandrede hovedsageligt til Amerika. Pause på havnen. Her ved Elbens udmunding ses nogle af de mange af de skibe, der kommer ind og ud af Hamborgs havn. Turen slutter i Nordholz med Luftskibs- og Marineflymuseum “Aeronauticum” med en fin udstilling om Zeppelinerne. Udenfor er der en samling af fly, som hovedsageligt har tilhørt marinen.

 

C – Hamborg

Besøg i Hansestaden Hamborg, der anses for at være én af Tysklands smukkeste byer. Her mødes Elben med floden Alsteren, der er opdæmmet som en sø og ligger i hjertet af byen. Vandet løber rundt på kryds og tværs med mange små kanaler i bymidten. Med over 2300 broer er der flere end i Venedig og Amsterdam tilsammen. Vi ankommer via højbroen over frihavnen med flot kig til byen, hvor mange oplevelser og hygge venter os. Vi kører til Landungsbrücke, hvorfra vi skal på interessant havnerundfart i Europas næststørste havn. Efter havnerundfarten bliver der en lille byrundtur, Vi ser bl.a. St. Michaelis-kirken, rådhuset og kommer forbi søerne Binnenalster og Aussenalster. Vi parkerer centralt, hvorefter der vil være tid på egen hånd i det smukke centrum til evt. at finde lidt frokost samt se sig omkring i området omkring Alsteren, rådhuset og Mönckebergstrasse.

Rejsefakta

Pris 3 dage
April, maj, juni:
Juli, august:
September:
Eneværelsestillæg:

 

Pris 4 dage
April, maj, juni:
Juli, august:
September:
Eneværelsestillæg:

 

Tillægspris Bremen
Frokost Rådhuskælderen:

 

Tillægspris Cuxhaven
Entré til Aeronauticum:

 

Tillægspris Hamborg
Havnerundfart:

.
Kr. 2.449,-
Kr. 2.349,-
Kr. 2.449,-
Kr. 400,-

 

.
Kr. 2.999,-
Kr. 2.899,-
Kr. 2.999,-
Kr. 600,-

 

.
Kr. 100,-

 

.
Kr. 60,-

 

.
Kr. 90,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 3 eller 4 dage
  • Overnatning på hotel i 2 eller 3 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Borsteller-Apfelsuppe og Plantage-Expressen
  • Færge over Elben
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

H+ Hotels, Stade