Alsace Frankrigs have med besøg i Strassbourg

7 dage

5.799,-

Alsace er et overvældende smukt landskab præget af vinmarker så langt øjet rækker, Vogeserne og den frugtbare Rhin-slette. Der er en helt speciel atmosfære i de maleriske middelalderbyer pyntet med et væld af blomster. På denne rejse besøger vi også Strasbourg.

1. dag

Turen går med passende pauser sydover til middag og overnatning i Midttyskland.

 

2. dag

Efter morgenmad fortsætter vi forbi Frankfurt med kig til de imponerende skyskrabere, der præger byen. Inden længe når vi Rhindalen, og ved middagstid er vi fremme i Strasbourg. Her bliver der ophold med mulighed for at finde lidt frokost. Vi skal på rundtur samt hyggelig kanalrundfart, og vi tager os god tid til at se de mest interessante steder, bl.a. den gotiske domkirke med Det Astronomiske Ur og de fantastiske glasmosaikker, de smukke kvarterer omkring kirken samt naturligvis området ”La petit Venice” med de mange bindingsværkshuse og kanaler. Sidst på eftermiddagen forlader vi Strasbourg og kører til Colmar. Efter indkvartering serveres der middag i hotellets restaurant.

 

3. dag

Dejlig dag i Colmar med byrundtur, der foregår dels til fods, dels med det lille ”traktortog”. Byen regnes for at være en af Frankrigs smukkeste. Man kan spadsere i timevis i de smukke gader med de mange udsmykkede middelalderlige laugs- og handelshuse. Efter byrundturen bliver der god tid til at nyde byen på egen hånd. I løbet af dagen vil der være mulighed for et besøg på det berømte Unter Lindenmuseum, som er indrettet i et gammelt kloster. Museet er især kendt for det udskårne foldealter fra Issenheim, men rummer også en meget imponerende samling af kunsthåndværk og malerier samt en idyllisk klosterhave omgivet af en korgang. Eftermiddagen kan også nydes på en af de hyggelige cafeer, der ligger rundt på de små, charmerende pladser. Dagen slutter med en god fransk middag på hotellet.

 

4. dag

Udflugt på Vinvejen, hvor vi ser en række af de smukke vinbyer, hvor gadebilledet præges af vinhuse og blomster. Først besøger vi et vinhistorisk museum (ikke inkl) i Ribeauville, hvor vi får en lille rundvisning. Der bliver en længere pause i Riquewihr, den bedst bevarede og smukkeste af alle byerne i Alsace. Dagen byder også på vinsmagning i et af vinhusene med mulighed for at købe den gode Alsace vin. Middag på hotellet.

 

5. dag

Heldagsudflugt i Vogeserne, som ligger lige vest for Colmar. Først kører vi gennem byen Munster, der er kendt for sine oste. Turen fortsætter via Col de la Schlucht. Videre går turen ad den berømte Route des Crêtes, en gammel militærvej på toppen af Vogeserne. Her venter os en meget smuk køretur med flotte panoramaudsigter. Ved Grand Ballon d´ Alsace, som er det højeste punkt i Vogeserne, bliver der pause. Hvis vejret er godt, kan man se Alperne herfra. Til aften er vi atter tilbage i Colmar. Middag på hotellet.

 

6. dag

Afsked med Colmar, hvorefter vi kører nordpå langs en lille del af Mosel, hvor vi også kan nyde den enestående natur, som vinbjergene og floden i forening skaber. Middag og overnatning i Midttyskland.

 

7. dag

Nu går det for alvor nordpå. I Nordtyskland bliver der pause for at købe frokost, inden vi når den tysk-danske grænse. Hjemkomst til aften.

Rejsefakta

Pris

Pr. person:
Eneværelsestillæg:

Kr. 5.799,-
Kr. 1.600,-

Prisen inkluderer

  • Bus i 7 dage
  • Overnatning på hotel i 6 nætter
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Kanalrundfart
  • Traktortog Colmar
  • Vinsmagning
  • Rejseleder
  • Bidrag til rejsegarantifond

Hotel Kyriad 
www.kyriad-colmar.fr